2022 verslag

[Read in English]

Dit verslag is deel 1, lees deel 2 hier!

Het BoTu Servetje is aan de gang! Hierbij een heel kort verslagje voor 2022 (September - December). Er is veel gebeurd en er zal nog meer gebeuren 😊 Als je meer wilt komen te weten over ons project of het je aanspreekt, horen we het heel graag! Neem contact op via bakkie@botuservetje.nl.

Servetje staat online

Onze eigen servetje staat online en is te vinden op de Mathenesserweg, thuis bij Sándor. Sinds begin September zijn we bijna elke week samegekomen om samen leeren hoe je je eigen server kan opzetten en beheren. En dat is ons blijkbaar gelukt want deze website wordt nu zelf erop gehost 💃 Daarnast hebben we ook onze eigen domeinnaam (eigen stuk internet!) geregistreerd en zijn we nu makkelijk te vinden op botuservetje.nl en te bereiken via bakkie@botuservetje.nl.

Bollenpandje website

Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe website voor het Bollenpandje! Er is nu niet heel veel te zien op bollenpandje.nl maar het komt eraan! Met hulp van vriend en buurvrouw Jo Willoughby zijn we nu het ontwerp aan het afmaken. Het idee is echt een levendige website te hebben die goed laat zien de bloeiende gemeenschap en diverse initiatieven die onstaan zijn in het Bollenpandje.

We zijn van plan ook deze website vanuit het Bollenpandje zelf fysiek te hosten en op hun eigen server te hebben natuurlijk 🙃 Het is voor ons vooral belangrijk dat een server als begrip niet heel abstract en onbereikbaar blijft. We kunnen niet alles deze periode maar we richten ons momenteel in op bewustwording creëren.

Fotoarchief BoTu Redactieteam

We zijn in gesprek met het BoTu Redactieteam over de behoefte van een digitale opslagruimte voor de buurt.

Vele organisaties maken gebruik van online diensten zoals Google Drive en Dropbox maar kunnen we een meer lokaal en kleinschaliger alternatief hebben die beter aansluit bij de behoeftes van de buurt en niet een megabedrijf?

Als een test en eerste stap hebben we een Nextcloud opgezet op de Mathenesserweg server en zijn we fotos en videos daar aan het uploaden. Wat mooi is, is dat alle gebruikerdata blijft vast zitten in deze buurt 😎

We blijven in gesprek met het Redactieteam en zal in het nieuw jaar samen uitvinden hoe we dit initatief verder willen ontwikkelen. We horen het graag als je daar ook geïnteresseerd bent!

Nootjes

We zien BoTu Servetje meer als een sociaal project en niet per se heel technisch. Toch zitten we echter heel vaak achter de computer en schrijven we zeker veel vergaderingsnotulen. Daarom hebben we nootjes.botuservetje.nl online gezet en het staat open voor wie een digitale “schrijfblok” nodig heeft!

Het komende jaar

We gaan stap voor stap verder met de hierboven beschreven projecten 😺

We willen ook meer publieke momenten organiseren om meer zichtbaar te zijn in de buurt.

Er zijn nog zeker meer ideeën in ontwikkeling. We zijn in gepsrek met De Bouwkeet over de mogelijkheid voor een online wijkcalendar en hoe zou dat eruit kunnen zien. We willen ook de tijd vinden om samen iets om met Huis van de Toekomst en hoopelijk ook met de BoTu Buurthuiskamers.

We staan altijd open voor voorstellen! Tot kijk in de wijk 💝